Skip to content

Familie Coerts en De Kasteelboerderij

2008

De verhuizing

Sinds 1 juli 2008 is de familie Coerts woonachtig op De Kasteelboerderij. Simon komt van oorsprong uit Gieten (Drenthe) en Mirjam uit Blokzijl (Overijssel). Dochter Lynn is in 2008 in Ruurlo geboren en daarmee is zij een echte ‘Reurlse’. Inmiddels is ze 15 jaar en zit in de vierde klas op het Staring College in Lochem. Ze is fanatiek sporter en erg ondernemend. Ze beheert haar eigen boerderijwinkeltje waar onze gasten verse scharreleieren kunnen kopen en Achterhoekse streekproducten.

In Ruurlo zijn wij destijds gestart met Stal ‘Huize Ruurlo’. Het doel van dit bedrijf was het fokken van sportpaarden. Door het spoelen van embryo’s van merries die uit unieke sportlijnen kwamen, trachtten wij ieder jaar een aantal sportveulens te fokken.

2011

De eerste gasten

Vanaf 2011 zijn wij begonnen met het verhuren  van ons eerste appartement genaamd Het Kasteelzicht. Deze naam is ontstaan door het zicht vanuit dit appartement op Kasteel Ruurlo (Museum More). Erg toepasselijk dachten wij, vandaar deze naam.

2013

Het tweede appartement is een feit

Sinds 14 november 2013 verwelkomen wij gasten in ons tweede appartement genaamd Het Koetshuis. De naam van dit appartement heeft te maken met het vrijstaand bijbehorend gebouw dat vroeger werd gebruikt als het koetshuis. Een koetshuis is een gebouw waarin de koets werd gestald, vaak behorend tot een landhuis, een kasteel of een stalhouderij. Het was meestal voorzien van een tuigkamer en werd vaak gecombineerd met stallen, zodat de paardenstallen en het koetshuis een geheel vormden of zich in elkaars directe nabijheid bevonden.

2016

De Baron en Barones

In 2016 is het linker gedeelte van de paardenstallen uit het pand gehaald en is dit deel van de stal omgebouwd tot twee luxe appartementen met duo whirlpool. Beide appartementen De Baron en De Barones, die sinds 4 augustus 2017 geopend zijn, hebben hun naam te danken aan onze overburen de Baron en Barones Van Heeckeren van Kell. In april 2016 is het bijbehorende woonhuis afgebroken en is het nieuwe huis met rieten dak gebouwd.

2017

De Kasteelboerderij

Vanaf 4 augustus 2017 is de naam Stal ‘Huize Ruurlo’ veranderd in De Kasteelboerderij. In de voorgaande jaren zijn alle paarden verkocht en is het hoofddoel het verhuren van vakantieappartementen. Vandaar deze naamsverandering.

2021

Uitbreiding van vier nieuwe appartementen

In 2021 is vanuit de gemeente Berkelland vergunning verkregen voor het bouwen van 4 nieuwe studioappartementen aan de rechterzijde van de accommodatie. Deze appartementen zijn eveneens zelfvoorzienend en sommige hebben de luxe van een whirlpool. Appartementen de Hofnar, Rentmeester, Kasteelheer en Kasteeldame zijn vanaf juni 2021 geopend. In de tuin aan de achterzijde van de Kasteelboerderij is een buitenzwembad aangelegd inclusief een zonneterras waar alle gasten gebruik kunnen maken.

Op zoek naar een B&B Ruurlo?

Bent u op zoek naar een B&B Ruurlo en bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem gerust contact met ons op of reserveer direct.

Back To Top